29 de nov. 2011

Algunes recomanacions bàsiques d'alimentació per a la pràctica d'esports de resistència.

PRE-ESFORÇ
Cal que asseguris una bona ingesta d’hidrats de carboni de baix índex glicèmic uns dies abans de la prova.
Has d’hidratar-te suficientment.
Hauries d’evitar aliments rics en fibra i greixos.
Cal evitar l’alcohol i la cafeïna pel seu efecte diürètic.
Realitzar l’àpat previ a la cursa unes 3-4 hores abans.
DURANT LA CURSA
Cal una rehidratació glucosada (beguda isotònica, sucs de fruita diluïts...) de 150-200 ml cada 15-20 minuts (aprox. 1l/hora)
També pots utilitzar gels sense fructosa.
POST-ESFORÇ
Cal que beguis uns 500 ml de líquid glucosat just després de la cursa i durant la recuperació.
Fes que l’àpat següent a la cursa sigui ric en hidrats de carboni d’alt índex glicèmic.
“La teva alimentació forma part del teu entrenament diari i dels teus bons resultats”
(Font: Laura Pérez i Laia Sàez. Centre Alternatura. Equip de dietètica i nutrició del Club Gimbe)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada