14 de nov. 2014

LA SITJA DEL LLOP I MARATÓ DEL MONTSENY

El dissabte 8 i 9 de novembre, va ser un dia de gran esforç i superació per alguns integrants de l'Equip.

LA SITJA DEL LLOP

Una vertical durísima que partia del poble del Montseny i va pujar fins al Turó de l'home.
Pren el seu nom d'una gran pedra megalítica amb gravats que daten del neolític, que es va recuperar d'una paret d'una antiga cabana de pastor situada al Pla de la Calma i que ara es troba al poble del Montseny.
La cursa surt de la plaça major del poble del Montseny (520 m sobre el nivell del mar) i en poc més 6 kilometres guanya el sostre del parc, l'emblemàtic Turó de l'Home que es troba a 1.705 m d'altitud. En total 1.185 m + per pistes i corriols.


Van participar-hi l'Albert Sanchez (un dels juniors de l'equip) i el David Villalba.
 Hem de felicitar als dos per lo màquines que son, David Villalba que està fet un toro va acabarla en només 1:06 h, i l'Albert Sanchez (el qual es va iniciar en aquest tipus de curses) va fer uns meritosos 1:32 h.

De paraules del propi David Villalba, quan estava arribant a peu de pista abans de seguir pujant al Turó, uns metres més a dalt va veure al pare de l'Albert que cridava el seu nom, li van sortit una motivació brutal que li va animar a fer els últims metres a pista a tope!!

Tot seguit teniu un enllaç on els podreu veure en video on reflexa el gran esforç!!

http://www.outdoortime.tv/es/2014/la-sitja-del-llop/sitja-del-llop-2014


MARATÓ DEL MONTSENY

Un diumenge per recordar.
La Marató del Montseny és una cursa que es desenvolupa íntegrament pel Parc Natural del Montseny, espai protegit i reserva de la Biosfera de la UNESCO, amb un 85% del seu recorregut per corriol i un 15% restant per pista de terra.

Consta de 42 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.704 m amb sortida i arribada a la plaça major del municipi de Sant Esteve de Palautordera.

La Marató del Montseny passa pels llocs més emblemàtics del parc, com son el cim del Matagalls, Les Agudes i el Turó de l'Home, sostre de la cursa i del propi parc amb 1.705 m d'altitud sobre el nivell del mar.
1078 persones, campionat d'Espanya, un número de participants altíssim, poc vist en curses de muntanya, i un nivell del personal.... més alt encara, feia por i tot.
7:30 del matí, un fred que pela. No saps que posar-te, et poses, et treus... i al final decideixes que lo millor es passar fred, ja que una vegada començada la cursa als poc minuts sobra tot.

Van participar-hi en Paco Mateo (iniciant-se en la seva primera marató, màquina!!) , la Mireia García (per segona vegada), i en Xavi Crespi (que va abandonar per no estar bé de salut en aquell moment). També del mateix poble del Papiol van participar-hi en Pedro i en Tato.

Abans de començar... nervis, espectació, entrem tots al corralillo com animalets amb ganes de sortir i còrrer, serietat, rises...respiracions, concentració... falten pocs minuts per començar, segons... 3, 2, 1.. molta sort i endavant!!
varem decidir no forçar en els primers 16 kilometres, principalment per pistes amb pujades i baixades suaus, per guardar energies per la cursa, la resta de kilometres.

Anem fent, cadascú al seu ritme, i una vegada arribats a Sant Bernat, on ens trobem a Rosa Meca, Julia i el super animador Cesc donant anims a crits, bieeeennnn!  comencem la pujada interminable i preciosa fins al turó paralel a Matagalls, una vegada a dalt agafem una pista fent zigazagues i plena de fulles amb pedres i troncs amagats la qual dona opció als més entrenats tècnicament a avançar. Arribem a Sant Marçal, punt intermig de la cursa i on molta gent decideix si abandonar o seguir.

Però si t'has apuntat a una cursa, es per fer-la fins que no et quedis sense energies, a muerrrte!!

Agafem pista, però ens sortim una petita estona per un corriol, fins a tornar a agafar de nou la pista que ens portarà fins la pujada a les Agudes, una pujada d'aproximadament 600 metres en ziga zaga, en aquest punt molta gent va patint ja no interiorment, sino exteriorment, però els cossos diuen: endavant!!.

Arribem a peus de les agudes i encaminem corriol fins al Turó de l'home: allà, sorpresa!!! ens trobem animant a crit pelat a Rosa Meca i els petits, en Xavi Crespi, la Maribel i la Mayte, moltes gràcies a tots i totes pels ànims que ens vareu donar, us asseguro que es com un xute d'energia, millor que un gel!!

Una vegada coronat el Turó, ja tenim quasi feta la cursa!! son pensaments d'ànims. comença la baixada a tope, terreny molt tècnic que posa a cadascú al seu lloc (de fet es el mateix corriol que van fer el dia anterior en David i l'Albert!!). Tornem a passar per Sant Marçal, i de nou una pujada per pista que et treu tots els ànims, i per fi, baixada de nou!!! passen els minuts i a la fi arribem al poble, baixem al riu, ens remullem els peus un parell de vegades per allà al mig i..... meta!!!!

En Paco va fer uns fantàstics 7:21h, molt bon temps i més tenint en compte que era la primera que feia!!
I la Mireia uns 6:16h

Ara a pensar en la següent!!!





1 comentari: