5 d’oct. 2015

DIFERÈNCIES ENTRE CROSSFIT I HIIT


Tots a dia d'avui tenim clar que es molt important combinar diferents tipus d'entrenament tant per estar en forma com per millorar en l'esport que estem fent, sigui el que sigui.

Actualment tenim dues disciplines en fitness que destaquen per sobre de la resta. Fa anys vam tenir el boom del Spinning o Cliclo Indoor, més tard va arribar Les Mills amb els seus Body Combat, Body Pump, Body Jump i moltes altres varietats. Des de fa 5 anys està pegant fort el Crossfit i HIIT, dues disciplines de treball d'alta intensitat que molta gent pensa que són el mateix. Avui us anem a mostrar les diferències perquè pugueu saber què esteu fent.

Abans de continuar cal dir que existeixen altres disciplines del fitness molt afins a Crossfit i HIIT. Una d'elles és el HIT (amb una sola i) la qual significa “High Interval Training”, o el que és el mateix exercicis amb canvis d'intensitat en el qual utilitzarem pesos o no, però en el qual no haurem de donar el màxim de nosaltres. I després està el Cross Training, un entrenament en circuit en el qual haurem de tenir en compte moltes variables fisiològiques i físiques de l'individu com els descansos, la hidratació exacta, la velocitat de cada exercici… és una mica més tècnic i preparat.

Diferències entre Crossfit i HIIT:

§ Ambdues disciplines són treballs d'alta intensitat i amb intervals, no obstant això la gran majoria de rutines en HIIT es refereixen a un treball cardiovascular. En canvi en Crossfit s'utilitzen amb major freqüència pesos lliures per realitzar els exercicis i estaríem parlant més d'un treball de força resistència que de cardio.
§ En utilitzar un major nombre de materials, el Crossfit té més varietat de moviments i exercicis que el HIIT, per la qual cosa la diferència radica en el nombre de varietat d'exercicis que podrem realitzar en un o un altre entrenament d'alta intensitat.
§ Si ets dels quals es piquen en un gimnàs amb peses i rutines de força, et resultarà molt més complicat incorporar una rutina Crossfit a la teva setmana d'entrenament. Pel que el HIIT és més fàcil de compaginar amb rutines de peses en el gimnàs en tenir aquest caràcter cardiovascular del que parlàvem abans.
§ El tema dels descansos és una gran diferència entre ambdues disciplines. En rutines de HIIT les sessions estan preparades perquè el client faci exercici a alta intensitat i velocitat durant un temps determinat (sol anar entre 10 i 60 segons) i encadenar amb un descans similar al de treball. En canvi en Crossfit es tracta de fer un o diversos exercicis fins que el teu cos aguanti, i aquí descansar.
§ En Crossfit, farem servir un major nombre d'exercicis i de pes lliure, amb la qual cosa cal anar amb molt mes cura per evitar lesions seguint rigorosament els consells que ens donin. En HIIT també podrem sofrir lesions però això ja depèn de la tècnica que ens hagin ensenyat en cada exercici.

Com veieu, encara que en ambdues disciplines es treballa a alta intensitat, existeixen clares diferències. A més no podem oblidar anar preparats a ambdues disciplines, encara que millor encara per Crossfit amb alguns exercicis bàsics. 

I vosaltres, heu provat ja algunes d'aquestes dues disciplines d'alta intensitat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada